21.7 C
Асеновград
събота, 12 октомври, 2024

Дневник 11.10.2024

-

  •  Областният управител на Пловдив проведе среща с ръководството на полицията и на двете Районни избирателни комисии във връзка с подготовката на изборите за народни представители на 27-ми октомври.
  •  Все повече междублокови пространства в Асеновград осъмват с платени паркоместа за домуващи. Направихме проверка, за да разберем каква е регулацията, за да се получи подобно разрешение за паркиране, както и какви са правилата и задълженията на ползвателите.
  •  Община Куклен се включи в благотворителната инициатива „Капачки за бъдеще“. Повече за това  – вижте в интервюто с Мая Трифонова от отдел „Проекти, хуманитарни и социални дейности и опазване на околната среда“.
  •  Държавно първенство по конен спорт предстои да се проведе в асеновградското село Червен.
  •  „Пътеводител на културно-историческото наследство на Асеновград“ подготвяха от Историческия музей. Днес вече той е отпечатан и може да бъде ползван от туристите, решили да посетят града ни.
  •  На 16-ти октомври се отбелязва годишнината от създаването на военната авиация и празник на Военновъздушните сили. По тази повод Музеят на авиацията в Крумово ще предложи на своите посетители специална програма, посветена на историята на българската авиация.
  •  Заради футболната среща между националните отбори на България и Люксембург, която ще се проведе утре на стадион „Христо Ботев“, се въвежда временна организация на движението по улици и булеварди в Пловдив. За времето от 15:00 ч. до 23:00 ч. изцяло или поетапно ще се спира движението на пътни превозни средства, включително и на автобусите от градския транспорт.
- Advertisment -

Must Read

Отпечатаха пътеводител на Асеновград

Виртуалното представянето на „Пътеводител на културно-историческото наследство на Асеновград“ бе направено преди месец в Историческия музей, но сега вече и отпечатаната версия е готова....