17.7 C
Асеновград
сряда, 16 октомври, 2024

Дневник 15.10.2024

-

  •  Окръжна прокуратура – Пловдив привлече като обвиняем и задържа 14 – годишно момче за умишлено убийство  на собствената си майка.  Спрямо него днес бе поискана и мярка за неотклонение „ задържане под стража“ .
  •  Днес бе вторият ден от пробния тест по природни науки, който цели да подготви деветокласниците за Програмата за международно оценяване на учениците, в което участва и България. Технически проблем обаче забави реализирането му.
  •  С поредица от събия ще бъде отбелязан 1-ви ноември – Деня на будителите в Асеновград. Богата програма включва както гостуване на автори на книги, така и изложби, библиотечни уроци и концерти.
  •  Ротари Клуб Асеновград отправя поредно предизвикателство към учениците от училищата на територията на общината. Конкурсът на тема „Забравеният Асеновград“ е по случай първи ноември – Денят на народните будители.
  •  ОУ „Отец Паисий“ бе единственото, чийто проект с името „Природата е мой приятел“ бе одобрен и получи финансиране по Националната програма „Чиста околна среда – 2024г.“ Към този момент той вече е изграден и готов за използване от учениците и учителите.
  •  Победа и равен резултат са постигнали  малките футболисти на Асеновец, набор 2013 година, и драматична загуба набор 2012-та, след последните изиграни мачове до момента. Това съобщават на сайта си от асеновградския футболен клуб. Още информация, сега в репортажа.  Анонс: Спортистите от асеновградския клуб „Тритон Екстрийм“ взеха участия в състезанието с ролкови ски Купа „Велинград“. И на него тритонците се представиха блестящо и завоюваха редица медали.
- Advertisment -

Must Read

Програма в Асеновград по повод Деня на народните будители

За да отдадем почит на делото на книжовниците, просветителите, борците за национално освобождение и всички тези, които са съхранили през вековете духовните ценности на...