Пожар на голям фронт се разрази край асеновградското село Боянци днес. В гасенето се включиха 5 пожарни екипа от Асеновград, Садово и Пловдив.

Само преди два дни, край с. Боянци горяха сухи треви и отпадъци. За да бъдат овладени пламъците и да не се стигне до сериозни материални щети, тогава в гасенето се включиха 4 екипа огнеборци от Асеновград, Садово и Пловдив. Днес, около обяд, ситуацията се повтори, но този път пожарът обхвана доста по-голям фронт. Отново горяха най-вече сухи треви и ожънати житни ниви в близост до асеновградското село, като сега периметърът, който следваше да покрият огнеборците, е значителен, достигайки до пътя за с. Болярци. Заради силния вятър, пламъците се разрастваха изключително бързо и пълзяха по ожънатата нива, доближавайки се до лозя в близост, край които има и постройка. Освен действията на пожарникарите – и този път от трите противопожарни служби, пожарът се ограничаваше и с помощта на земеделска техника. Правеха се просеки, мястото се обливаше и с вода от цистерна.

Огънят навлезе в част от гробищния парк на с. Боянци, но бе овладян от пожарникарите. В близост до разразилия се пожар имаше и бали слама, до които също се правеше всичко възможно, пламъците да не достигнат. Районът бе силно задимен доста време. Пушекът се издигаше високо в небето, но вятъра го разсейваше и пътя за с. Болярци бе с добра видимост. Действията по ликвидирането на пожара продължават и към този момент. А каква е причината за поредния такъв в този участък в рамките на няколко дни, тепърва ще се изяснява.