10.7 C
Асеновград
вторник, 29 октомври, 2024

Дневник 28.10.2024

-

  • Под 100 хиляди души гласуваха на територията на област Пловдив на изборите вчера, от имащите право на това близо 300 хиляди избиратели. Това означава, че избирателната активност в областта, подобно на тази общо за страната, е 33%.
  • И при тези избори, гласоподавателите в повечето изборни секции имаха възможност да упражнят правото си на вот, както на хартия, така и с помощта на машина. Част от устройствата обаче показаха определен дефект и в тези секции се премина на гласуване само с хартиена бюлетина.
  • Правото си на глас в изборния ден упражни и кметът на община Асеновград д-р Христо Грудев. Той отново избра да гласува с хартиена бюлетина и сподели защо.
  • Пред някои секции срещаме и част от кандидатите за народни представители от Асеновград. Вижте какво споделиха те за своята мотивация да гласуват и защо се надяват след тези избори да бъде излъчено редовно правителство, което да изкара 4-годишния си мандат.
  • Днес от Районната избирателна комисия обявиха резултатите от проведените избори за народни представители, които следва да съставят 51-вия парламент. Как гласуваха гражданите в 17-ти избирателен район – Пловдив област и припокрива ли се техният избор с този в страната?
  • Две нови детски площадки бяха изградени в Община Асеновград. От градската управа обявиха, че предстои изграждането на още пет.
  • От Общинско предприятие „Организация и контрол на транспорта“ – Пловдив информират, че поради рехабилитация на пътен участък през утрешния ден ще бъде ограничено движението по бул. „Кукленско шосе“ /западно платно/. В  участъка от кръстовището с Митническо бюро – Пловдив до землищна граница на Община Пловдив ще бъде въведена временна организация на движението.
  • „Удължава се срокът за прием на заявления за получаване на фиданки до 1-ви ноември, петък, включително. Това информират от Община Асеновград във връзка със залесителната кампания, която организира градската управа.
  • От Общината питат: „Бихте ли посетили мобилния екип на РЗИ – Пловдив в Асеновград, за да получите безплатно електронно здравно досие“. До 1-ви ноември се провежда онлайн анкетно проучване.
  • Вокална формация „Абел“ към НЧ „Св.преп. П. Хилендарски“ в Асеновград получи високо признание на Национални конкурси за стари градси песни. Екип на ТВ САТ КОМ се срещна с част от формацията.
  • Утре почитаме Св. Анастасия. В двора на параклиса в село Леново, носещ името на светицата, ще бъде открит паметник на 62-мата загинали в различни войни жители на селото. За повода за изграждане на монумента, ще Ви разкажем утре в новинарската ни емисия.
- Advertisment -

Must Read

Две нови детски площадки вече функционират

Преди дни заработиха две нови детски площадки в Община Асеновград. Първата от тях е с местоположение ж.к. „Изток“. Тя е предвидена за ползване от...