Още един огромен спортен успех. 21- годишната асеновградчанка Боянка Костова стана европейски шампион по вдигане на тежести в категорията до 53 килограма. Освен, че триумфира като победител, тя постави и световен рекорд за жени, като изхвърли 93 килограма.
   21- годишната Боянка Костова от Асеновград, която на този етап защитава името на Азербайджан, успя да заслужи шампионската титла на Европейското първенство по вдигане на тежести за мъже и жени до 23 г.. Надпреварата се проведе в Кипър, като асеновградчанката си спечели първото място в категорията до 53 килограма. Костова постигна златото, завършвайки с двубой от 203 килограма, като успя да постави и световен рекорд за жени до 23 г. в изхвърлянето на 93 килограма. В дисциплината „изтласкване”, пък, нашенката стана втора със 110 килограма. Това, обаче, бе напълно достатъчно за завоюване на златния медал. На втората позиция в първенството се класира рускинята Кристина Собол. В „изтласкването” тя успя да се справи с 92 килограма, а в „изхвърлянето”- със 107 килограма. Трета стана Айсегюл Чобан от Турция. Тя изхвърли 79 килограма и изтласка 111 килограма.
   В началото на следващия месец Боянка Костова ще се завърне в родния си Асеновград. Тогава наш екип ще се срещне с нея, за да ни разкаже за преживените по време на първенството емоции.