Интеграция и социално включване на ромите в община Асеновград, както и подкрепа на ромски творци за участие в регионални фестивали за култура и изкуство, са сред основните цели на проект, иницииран от асеновградския мото клуб „Торнадо“. За да бъде осъществена идеята, сдружението кандидатства за финансиране от Община Асеновград. Сумата, поискана от общинското ръководство за реализиране на инициативата, е в размер на близо 2 500 лева.
  
Проектът на мото клуб „Торнадо“ носи името „Перли от огън“. Организиране на конкурс за красиви и талантливи млади роми е една от атрактивните дейности, предвидени в него. За целта асеновградският мото клуб поиска финансиране от Общината. Мястото за реализиране на инициативата е Асеновград, който, според инициаторите, е известен с етническата толерантност на своите граждани. Ако сумата от 2 452 лева бъде отпусната от Общинския съвет в града и проектът се осъществи успешно, би следвало да бъдат постигнати и определени резултати. Такъв, например, е да се реализира иновативно събитие за асеновградска община, което в бъдеще би могло да се превърне в ежегодно. Друго, което цели инициативата, е да бъдат подпомогнати и стимулирани талантливите младежи от ромската общност.
  
Дали ще бъдат отпуснати средствата зависи от Общински съвет Асеновград. Старейшините ще вземат решението утре /17.12.14 г./ на 54- тото си редовно заседание.