В последния мач за полусезона „Асеновец – 2005” прие тима на „Тунджа” Ямбол и го приключи с една хубава победа.
Първото полувреме в слънчевия следобед започна резултатно за домакините. В 11-тата минута капитанът на домакините Веселин Филипов откри резултата с прекрасен гол след вратарска грешка.
Футболистите на ямболския тим до края на полувремето на два пъти можеха да изравнят резултата, но благодарение на отличните реакции на вратаря на „Асеновец” Дамян Кадиев не се стигна до попадение.
До края на първата част халфовете Мехмедали Мустафов и Борислав Караматев от пряк свободни удари се опитаха неуспешно да удвоят. Така при резултат 1:0 двата отбора се прибраха за почивка.

Второто полувреме започна с игра предимно в средата на терена. Футболистите на ямболския тим агресивно се опитваха стигнат до вратата на домакините, но нямаха добро положение.
В последната четвърт играта отново се раздвижи. Така в 78-мата минута Шабан Османов изведен перфектно успя да вкара попадение и резултата стана 2:0.
Ямболският тим създаде конфликт с главния съдия защо не е свирил засада, каквата всъщност нямаше. 
Вторият гол пречупи гостите и при резултат 2:0 прозвуча последният съдийски сигнал.
След края на мача заря изпрати края на полусезона, след който „Асеновец” финишира на 5-то място в есенното класиране с 31 точки.

Текст: Йордан Караиванов, стажант- репортер