Изцяло обновени стаи, бани, перално помещение и приятна столова. Това са обновленията, от които вече могат да се възползват студентите от Медицинския университет в Пловдив. Особено тържествена бе днешната церемония по откриването на обновеното общежитие и новооборудваният студентски стол към висшето учебно заведение. На събитието присъстваха редица представители на местната власт, както и гости от другите университети в града. Ректорът на Медицинския университет проф. д-р Стефан Костянев поздрави всички присъстващи и разказа за иновирането на двата обекта към университета. Той заяви, че за ремонтните дейности университетът е отделил средства в размер над  2.5 млн.лв.  

   От студентския съвет на Медицинския университет не пропуснаха да благодарят на своя ректор за всички нововъведения, както в общежитията, така и в столовата. Съвременното отопление с природен газ, безплатният достъп до интернет, новото перално помещение и красивата столова бяха само част от изброените така важни за студентите обновления.

  На събитието бе извършен и водосвет и бе прочетена молитва за здраве на всички студенти, преподаватели и присъстващи на откриването.

  В района на общежитията се въвеждат и още по-засилени мерки за сигурност. Те включват 24 часова охрана, видеонаблюдение и ограничаване на достъпа на външни лица.