Докога ще бъде затворен за движение на моторни превозни средства пътят между Асеновград и Наречен? Този въпрос остава отворен засега. Към момента голяма част от тоновете срутена скална маса е разчистена. Все пак, не е безопасно за преминаване, уточниха пред ТВ САТ КОМ специалисти. Работните екипи продължават усилена работа в насока разчистване на пътното платно, като се работи ежедневно от 7 ч. сутринта до 20 ч. вечерта. Алпинисти втори ден обрушват опасните скали, надвиснали над работещите, които отстраняват падналата скална маса. Разчистването на пътят продължава да се осъществява от два багера, други два специализирани багера с чук, 12 камиона и две фадроми на пътноподдържащите фирми.
   Второкласният път остана затворен и днес, като не е ясно окончателно кога ще бъде пуснат за движение, тъй като количеството скална маса се оказа значително по- голямо от първоначално изчисленото. На обекта се работи с пълна мобилизация и целта е движението да бъде възобновено възможно най- скоро. Свличане на земна маса на същото място през последните две денонощия не е имало, уточниха още специалисти.
   Междувременно, някои от преминаващите по отсечката си бяха организирали транспорт до срутването. От там преминаваха пеша, след което автомобили ги чакаха от другата страна на свлачището. Водачите на превозни средства, с които ние се срещнахме, пък, бяха решили да изчакат търпеливо, докато започне периодичното пропускане на автомобили, преди да продължат по пътя си.
   От „Пътна инфраструктура“ препоръчват на шофьорите, на които им предстои пътуване през дефилетата и републиканската мрежа в планинските райони, да карат с повишено внимание. На много места заради преовлажняване на почвата и снеготопенето има опасност от срутване и свличане на земна маса, допълват от Агенцията. През последното денонощие свлачище на главния път от Асеновград към Смолян се бе образувало в района на квартал „Устово“ в Смолян. Скалните отломки по участъка бяха разчистени и движението е нормално към момента.