37- годишният Никола Василев от с. Болярци, който блъсна и уби 40-годишната Венета Филипова от с. Козаново, сам е откарал жената до МБАЛ- Асеновград, съобщиха от Районното полицейско управление. 

Жената, която е имала частичен проблем със слуха и е пресичала неправилно на пътя от Асеновград към с. Боянци, е била блъсната от аудито на Никола Василев към 7:00 ч., когато е отивала на работа. Венета Филипова е била шивачка в цех, който се намира извън града, на пътя посока с. Боянци.  До фаталния инцидент се е стигнало след като Никола е решил да изпревари автомобила пред себе си и при маневрата не успява да види пресичащата пътя жена. 
След удара той лично транспортира Венета до болницата, където лекарите констатират клиничната смърт, в която е изпаднала 40-годишната жена. 
Тя е починала вследствие на множество травми и вътрешни кръвоизливи, казаха за ТВ САТ КОМ от „Спешно отделение“ в МБАЛ-Асеновград.

Извършителят е задържан за 24 часа. Има свидетели на трагичния инцидент, съобщиха от РПУ Асеновград. По случая е образувано досъдебно производство.