Архиерейският наместник на Асеновград отец Йордан Георгиев бе отличен с приза „Достойните българи на годината”. На официална церемония в Националния дворец на културата 35 българи бяха отличени в инициативата на вестник 24 часа, която се провежда за 13-та поредна година. Наградите бяха връчени от премиера Бойко Борисов.

  Отец Йордан всяка седмица храни по 100 бедни в храма „Св.Николай Чудотворец“ в Асеновград,  води 2 безплатни кръжока за деца – единият по пеене, а другият – по английски език, негова е заслугата да се възроди единственият обичай в България „Калинички“ – това са делата на архиерейския наместник на Асеновград, посочени като причина за удостояването му с отличието „Достойните българи”. Самият отец Йордан сподели пред нашата камера, че той не е заслужил наградата сам, ето защо под приза трябва да стоят имената на много хора – той благодари на Църковното настоятелство, на жените, които приготвят храната в храма, на семейството си, на дарителите и на всички, които помагат и се включват  по един или друг начин в начинанието всяка неделя да се приготвя и раздава храна на миряните. Отец Йордан сподели, че неделните обеди не са предназначени само за бедни хора – храната се благославя и се нарича за здраве, тя е за всички. Той сподели и че от 15 години не е имало нито една неделя, в която да не бъде раздадена храна на посетилите храма.

  Хората, които се хранят в асеновградския храм всяка седмица, често са повече от 100. Но ако приемем този брой за средна величина, тогава за една година в храма са получили храна над 5 хиляди души. Една проста сметка показва, че за 15 години в  „Св.Николай Чудотворец“  са били предоставени 78 000 обяда.