Спекулира се около ситуацията с изгорелия в Асеновград автобус. Това заяви за ТВ САТ КОМ собственикът на фирмата превозвач Васил Пиронков. Той заяви, че инцидентът става извън работно време, в превозното средство не е имало пътници, а причината за самозапалването не е техническа неизправност. Към днешна дата е издадена служебна бележка от Регионална дирекция „ Пожарна безопасност”. Според нея е установено, че в автобуса и близост до него няма застрашени пътници при пристигане на екипа на мястото на инцидента. В документа се казва, че вероятна причина за пожара е в ел. инсталацията, въпреки че няма извършена пожаро-техническа експертиза за установяване на точната причина. Служебната бележка е до кмета д-р Емил Караиванов, до ОД МВР – Пловдив и до Началника на Областен отдел „Автомобилна администрация” – Пловдив. 

  Васил Пиронков потвърди, че самозапалилият се автобус е технически изправен, той, както и останалите превозни средства притежават необходимите документи и разрешителни за превоз на пътници, което става ясно и при последвалата проверка  от ДАИ в деня след инцидента.     От Община Асеновград съобщиха, че е изпратено писмо до фирмата превозвач, в което е предявено искане за предоставяне на информация относно технически прегледи, контролни талони и други документи на автобусите на „Комексмаш”. Пиронков обаче заяви, че такова писмо все още не е получено.

  Собственикът на фирмата превозвач заяви и че след изтичане на договорите за градските линии 2, 3 и 5 е възможно „Комексмаш” да не предяви желание за изпълнение на новата обществена поръчка.

  Повече по темата гледайте в рубриката Тема от деня веднага след новинарската емисия „Дневник”.