„За първи път в историята на клуба ще имаме отбор на полуфинал за Купа България”. Това заяви пред нашата камера треньорът на „Асеновец – 2002” Михаил Аврионов. Асеновградчани завършиха 1:1 с Пирин в четвъртфиналната среща-реванш, която се проведе в Благоевград вчера. Първият мач в Асеновград завърши при нулево равенство, така с попадението на чужд терен „Асеновец – 2002” си осигури място на полуфинал за Купата на България.

  Голмайсторът на „Асеновец – 2002” – Васил, който отбеляза решаващото попадение в Благоевград, заяви пред нашата камера, че вярва в успеха на клуба и през следващите мачове. Сигурен , че отборът има възможност и потенциал да се класира и да победи и на финала е вратарят Костадин.

Тепърва ще стане ясно срещу кой отбор момчетата от Асеновград ще се изправят на полуфинал, тъй като жребият ще се тегли догодина.

 А днес своите поздравления за историческия успех на клуба поднесе и кметът д-р Емил Караиванов, като подари торта на малките футболисти, за да усетят колко сладка е победата.