Фестивалът под наслов „Дефиле на младото вино“ се провежда за седми път в Пловдив.  Събитието включва организиране и провеждане на дегустации на млади български вина в рамките на последните петък, събота и неделя на месец ноември в различни къщи и на указани открити площи в Старинен Пловдив. Този интересен и вече така популярен фестивал има за цел да популяризира неповторимостта на Стария град и забележителностите на Пловдив, добрите качества на българското младо вино, да привлече повече туристи и гости на града и страната.

  Началото на тазгодишното Дефиле на младото винобе поставено вчера и въпреки лошото време на мястото на откриването в Стария Пловдив не липсваха ентусиасти и любители на напитката на боговете. На особен интерес се радваше и традиционното шествие по главната улица начело с бог Дионис.

  Над 120 вида бели, червени и розе вина на 26 водещи винопроизводители от цялата страна могат да опитат почитателите на виното през трите дни на фестивала. Вината ще бъдат представени в музеи, галерии, клубове, ресторанти и открити площи в Стария град. А днес, на „Вечерта на майсторите на виното“, ще бъдат връчени наградите за най-добри млади вина.