Само няколко дни преди настъпването на Коледа Община Асеновград и Градска библиотека организираха забавно тържество за децата от местния Център за настаняване от семеен тип. В много интересни игри и занимания се включиха както малки, така и по-големи възпитаници на центъра, като техните преподаватели също взеха участие в забавленията. В навечерието на най-светлите християнски празници трябва да помислим и за децата със специални потребности, заяви пред нашата камера директорът на Градска библиотека Милена Марковска. Тя сподели още, че е добре децата да гостуват в библиотеката още по-често, а не само по-празниците.

  Директорът на ЦНСТ Манол Манолов не пропусна да благодари на организаторите за днешното тържество, което децата приеха с голямо вълнение. Манолов заяви още, че с днешното мероприятие се показва, че децата могат да участват в игри с правила и това е начинът те да се включват в обществото, към което принадлежат.

 В навечерието на Коледа, точно на Бъдни вечер, когато всички трябва да споделят и да си помагат, в Центъра за настаняване от семеен тип ще бъде организиран Ден на отворените врати под наслов „Ден на отворените сърца”. „Всеки, който желае, може да заповяда и да сподели трапезата ни”, заяви директорът на ЦНСТ.

  А днес забавленията в библиотеката продължиха повече от час и донесоха на децата много усмивки и положителни емоции.