Над 40 фотографии и картини , пренасящи съзерцаващия ги из страната и света, натюрморти, градски пейзажи, природни хубости, бит, духовност…. – всичко това е синтезирала в себе си една уникална, първа по рода си изложба на фотоси и картини, голяма част от които създадени по фотографиите. Нейните автори са Васка Апостолова- фотограф и Аспарух Сърбов- художник.Експозицията под надслов „Тя и Той” беше представена пред асеновградчани в Старинното училище „Свети Георги” .

Това е първа творческа изява за Васка и поредна от многото изложби на нейния спътник в живота известния художник Аспарух Сърбов- Пуха.

 Изложбата „Тя и Той” беше открита от Даниела Костова- главен експерт в направление „Култура” на община Асеновград.”Двамата творци ги свързва нещо много човешко, красиво и истинско – една хубава голяма любов и плод на тази любов са всички тези картини и фотографии, които ни пренасят в различни далечни светове, разказват ни красиви приказки за това къде са били Тя и Той и какво са видели, как са го изпитали и как са го запомнили”, каза при представянето на експозицията Даниела Костова.

 Сред многобройните гости на арт събитието беше и председателят на Дружеството на пловдивските художници Снежана Фурнаджиева.Тя оцени сътвореното от Васка и Пуха като една прекрасна симбиоза в изкуството, прекрасна идея. „Докато се прехласваме пред фантазиите на Аспарух, пред нас застава не просто фотография, фиксиране на някакъв момент, а интересни фотографски отрязъци на състояния и събития, които един талант е уловил”, изтъкна Снежана Фурнаджиева. При откриването на изложбата.

     Двамата творци получиха искрени поздравления от присъстващите за стореното от тях, много цветя и благодарности, че в навечерието на Коледа тази изложба се явява ярък лъч светлина за всички, докоснали се до нея.