Разкриването на нови услуги трябва да отговаря на потребностите на гражданите. Така от Община Куклен определиха необходимостта от допитването чрез анкета до кукленци по въпроса с предстоящото откриване на Детска млечна кухня в града.  От градската управа заявиха, че към момента се провежда проучвателен етап за определяне на възможностите за създаване на тази услуга.

  „В момента сме на етап проучване на възможностите за създаване на Детска млечна кухня в град Куклен”, заяви пред нашата камера зам. – кметът на общината Христо Божинов. Той коментира, че за да бъдат резултатите от предоставената услуга с по-високо качество, е нужно да се оцени необходимостта от нея.

  Освен че е качена на сайта на Община Куклен, анкетната карта се разпространява сред населението и чрез личните лекари и общинска администрация.  Но активността на кукленци засега е по-ниска от очакваното, сподели Христо Божинов. Все още обаче гражданите на общината имат време да декларират своето мнение, тъй като анкетата ще се провежда поне до края на месеца

   Оказа се, че положително настроени към разкриването на Детска млечна кухня в Куклен са много майки, живеещи в града. Някои от тях споделиха с нас, че Детската кухня предлага едно удобство, но в същото време ще изискват храната да е качествена.