След въвеждането на „синя зона“ в централната част на града и смс паркиране, следващата стъпка към оптимизиране на градския трафик е обещаният от общинската управа, още за месец май миналата година, репатриращ автомобил. Ще се сдобие ли най-накрая Асеновград с тази дългочакана придобивка? Това ще стане ясно на утрешната сесия на ОбС, на която съветници ще гласуват бюджета на общината за тази година.

35 000 лв. са заложени в Инвестиционната Програма за закупуването му. Влизането в действие на паяка значително ще увеличи капацитета на паркиране, ще гарантира пешеходно пространство и ще намали броя на инцидентите вследствие на автомобилния трафик. Миналата година автомобилът така и не бе закупен, тъй като процедурата беше опорочена от фирмите участници, както сподели пред журналисти д-р Емил Караиванов, кмет на общината.

 „Условията, както и таксите за репатриране и таксите за наказателния паркинг, ще бъдат обсъдени в комисия, която сега съм назначил за актуализиране на таксите в наредбите в община Асеновград. За съжаление, репатриране извън зоните за „синя зона“ не може да се използва. Надявам се, че със закупуването на репатририращ автомобил, проблемите с неправилното паркиране да бъдат решени“.