В Комисията по безопасност на движението са разглеждани 2 проекта, свързани с развитието на въпроса с кръговото кръстовище в района на пазара в Асеновград. Това заяви кметът на града д-р Емил Караиванов. Така възможните варианти са 2 – запазване на кръговото кръстовище, с изтегляне на пешеходните пътеки, поставяне на пешеходни светофари и промяна на пътната маркировка, а при другата възможност е цялостно премахване на т.нчр. „колело”.

   Всъщност разискванията и предложенията за премахване на кръговото кръстовище в района на пазара не са от вчера. Специално недоволството от страна на шофьори от Асеновград е най-вече поради факта, че участъкът е много натоварен и въпросното кръстовище, както и пешеходните пътеки край него, са предпоставка за образуване на задръствания в участъка и затрудняване на движението.

 А мнението на кмета д-р Емил Караиванов и най-удачното според него решение е първо да се изтеглят пешеходните пътеки, а веднага щом има възможност за финансиране кръговото кръстовище да бъде премахнато.

Същевременно се оказва, че в участъка, където се намира кръговото кръстовище, към момента не е целесъобразно да се извършват ремонтни дейности по пътното платно. Причината е, че през там минава маршрута на линейната инфраструктура, свързана с подмяната на водопровода или т.нар. „воден цикъл”, уточни Караиванов.

  Така дали спорното кръгово кръстовище ще бъде премахнато и ще се постави ли светофарна уредба на негово място, все още остава отворен въпрос.