5 отбора по баскетбол мериха сили в неделния ден в спортна зала „Асеновец” в Асеновград по време на регионалното първенство. Едни срещу други се изправиха кадетките до 16 г. на „Асеновец 2005” , „Академик Пловдив”, „Голдън сити“ – Златоград, „Берое”- Стара Загора и „Тони 7”- Сливен. Състезателките на  БК „Асеновец 2005“ успяха да реализират убедителни победи и с двата отбора, с които играха – с БК „Академик Пловдив” резултатът бе 107:23, а с „Голдън сити” 104:11.

Равносметката, която направи треньорът на състезателките Диан Гочев е, че за 8 изиграни мача по време на първенството, и в трите възрастови групи – до 12, 14 и 16 г., асеновградските момичета реализират разлика срещу конкурентите от по над 100 точки. Всичко това е резултат на упорития труд на състезателките, положен през лятото, а това сформира отбора такъв, какъвто искам да бъде, коментира още Гочев.

На 2.12 в Стара Загора предстои състезателките до 12 год. да премерят сили с отборите на „Берое” Стара Загора и Раднево. Очакванията ни са големи, както е голяма и играта на нашите момичета, развълнувано сподели треньорът на баскетболистките.