В Деня на народните будители Съюзът на творците в Асеновград награди 33-ма  асеновградчани за приноса им в спорта, образованието, литературата, изкуството  и културата.  14 от тях бяха  изявени деца от асеновградските учебни заведения , а останалите 19 – общественици, творци, дали съществен принос за културния облик на Асеновград. Сред наградените беше и операторът от ТВ САТ КОМ Продан Божинов. Всички те бяха наградени от председателя на Съюза на творците в Асеновград Атанас Москов с  поздравителен адрес, медал и книгата „Църкви, манастири и параклиси, построени от юговските майстори” от Иван Гащилов.

С приветствия  към творците се обърнаха  зам.-кметът на община Асеновград инж. Мария Вълканова/ която също беше сред отличените/ и архиерейският наместник ставрофорен свещеноиконом Йордан Георгиев, които пожелаха на съвременните будители здраве и много успехи.

За всички наградени и за присъстващите на събитието туристическият хор „Родопски звуци”с художествен ръководител Христо Христозов  изпълни песните „Хубава си моя горо” и „Песен за Асеновград”. 

    След церемонията по награждаване всички отличени запечатаха събитието върху обща снимка заедно с ръководството на Съюза на творците.