19 е броят на новодиагностицираните лица през последното денонощие с КОВИД-19 в Пловдив област, обявиха от Министерството на здравеопазването.
По последни данни на РЗИ Пловдив броят на регистрираните с коронавирусна инфекция в Асеновград е 87.

Заразеният лекар от града, за който съобщи инспекцията, е хоспитализиран в ковид отделението на местната болница. Общият брой на преминалите пациенти там е 36, в момента се лекуват 9 души. Това обяви за ТВ САТ КОМ директорът на болничното заведение д-р Иван Червенков. Той поясни, че повечето от хоспитализираните са в средно тежко състояние, като съотношението на заболелите мъже-жени е почти равно.

За последните два дни, оздравелите в Пловдив област са повече от новозаболелите. 59 души са преборили коронавируса, сред тях са двама лекари и една медицинска сестра, информират от Областна управа. Общо в отделенията има 66 болни с доказана диагноза, 5 са в интензивни отделения. На домашно лечение са 289 души, а под карантина 195.
Свободните легла за Ковид -19 са 125, а за интензивни грижи 32. За изминалите два дни има един починал – жена на 63 години от Пловдив с диабет и хронично белодробно заболяване.