Бащата на 46- годишен асеновградчанин с увреждания моли президента на България да му бъде опростена глоба в размер на 300 лева. Санкцията е наложена на Венелин Славков за нарушаване на закона, забраняващ пушенето в затворени обществени помещения. Молбата е резулирана до Обнщински съвет Асеновград, като на 19.11.14 г. старейшините на нашия град ще вземат окончателното решение дали сумата да бъде опростена.
   46- годишният асеновградчанин Венелин Славков е със 70% трайно намалена работоспособност. Разведен е и в момента живее с родителите си, като единствените доходи в семейството са от двете им пенсии, които са в общ размер на около 380 лева. Тъй като здравословното състояние на Венелин Славков не позволява да напише молбата, инициативата за опрощаване на дълга е на неговия баща- Стоян Славков. 46- годишният мъж е с частична мозъчна атрофия, след като е прекарал няколко инсулта. За да му бъде опростена глобата от 300 лева за пушене в затворено обществено помещение, обаче, бе необходимо да се опише материалното и семейното му състояние в специално приложен към молбата въпросник. От там става ясно, че Венелин Славков не е собственик на фирми, а задълженията му към държавата са в размер на 50 лева за здравни осигуровки.
   Дали глобата от 300 лева ще бъде опростена на 46- годишният мъж с увреждания от Асеновград, ще разберем тепърва, по време на редовното заседание на Общинския съвет.