Пропаднал участък на път
Пропаднал участък на път

За пропадане на част от платното на улица „Съединение“, в близост до кръстовището с ул. „Кирил и Методий“ в Асеновград, сигнализира зрител на ТВ САТ КОМ. Наш екип провери на място и засне пропукания и пропаднал асфалт.

Слягането на земната маса под асфалта се получава няколко години след направения  Воден цикъл в града, без да е ясно дали има връзка с него, но каквато и да е причината, участъкът е компрометиран и опасен и създава реална предпоставка за инцидент, ако не се вземат своевременни мерки срещу пропадането.

Тръбите на ул. „Съединение“ бяха подменени преди около 5 години. По проекта за Водния цикъл бяха реконструирани над 24 км. канализация и над 4 км. водопровод. Изгради се и нова пречиствателна станция за отпадъчни води. Подмяната на тръбите по улица „Съединение“ се извърши в периода между юли и август 2017 г.

Припомняме, че в края на 2017 г. Община Асеновград бе удостоена с грамота за отличие от Управляващия орган на Оперативна програма „Околна среда” за добър пример по „Проект за рехабилитация на водоснабдителната и канализационната мрежа с изграждане на ПОСВ за гр. Асеновград, България”. Наградата бе на база етапни оценки за най-добър проект – най-добро изпълнение, най-голям обем дейности и срочност на изпълнението.

Въпреки сравнително скоро направения ремонт по улица „Съединение“, проблем има и може би е време специалистите да вземат мерки.