С незабравим концерт от македонски песни хорът при Македонското културно-просветно дружество „Димо Хаджидимов“ в Асеновград отбеляза своя 60-годишен юбилей. Юбилейният концерт се състоя в салонната зала на читалище „Родолюбие-1873” , където над 2 часа почитателите на македонската песен се наслаждаваха на хорови и солови изпълнения. Под диригентството на Марина Николова и акомпанимента на художествения  ръководител Димитър Ангелов хорът изпълни 20 песни, включени в новия албум на македонския хор. Песните бяха с разнообразна тематика, като преобладаваха посветените на националноосвободителните борби на нашия народ песни, следвани от любовни и закачливи песни.

През своята 60-годишна певческа дейност хорът е сред обичаните хорови състави в Асеновград и сред получилите признание не само на местно, но и на национално ниво фолклорни изпълнители. За това свидетелстват множеството награди, сред които е и орденът „Кирил и Методий” – трета степен.

 60-годишният юбилей беше уважен с множество поздравителни адреси,между които от кмета на община Асеновград д-р Емил Караиванов, от НЧ“Родолюбие-1873″, от Сдружение „Детска  песен-Надежда ХВойнева“ и др.