Със заповед на зам.-кмета инж. Стоян Димитров, асеновградчани и жителите на селата в района с трайни увреждания, които не им позволяват да упражнят правото си на глас в изборното помещение, ще могат да го направят с подвижна секция. Тези граждани трябваше предварително, в определените за целта срокове, да заявят желание да гласуват с подвижна избирателна кутия и да са включени в избирателните списъци за гласуване с такава.

25 избиратели от Асеновград и Нареченски бани са подали заявление за гласуване с подвижна избирателна кутия, 22 общо са от селата: Козаново, Конуш; Патриарх Евтимово; Златовръх и Стоево и 20 от кв. Горни и Долни Воден; селата Червен, Горнослав, Тополово и Леново.

Секция № 170100078 – включва град Асеновград и с.Нареченски бани с общ брой избиратели подали заявление за гласуване с подвижна избирателна кутия 25 /двадесет и пет/ в изборите за Народни представители на 11.07.2021 г., местонахождение – сградата на Община Асеновград.
Секция № 170100095 – включва селата Козаново, Конуш, Патриарх Евтимово, Златовръх и Стоево с общ брой избиратели подали заявление за гласуване с подвижна избирателна кутия 22 /двадесет и два/ в изборите за Народни представители на 11.07.2021 г., местонахождение – сградата на Община Асеновград.
Секция № 170100106 – включва кв.Долни Воден-гр.Асеновград, кв.Горни Воден-гр.Асеновград и селата Червен, Горнослав, Тополово и Леново, с общ брой избиратели подали заявление за гласуване с подвижна избирателна кутия 20 /двадесет/ в изборите за Народни представители на 11.07.2021 г., местонахождение – сградата на Община Асеновград.
Общо 538 са секциите за гласуване на територията на Пловдив област, като в 79 секции, в които са регистрирани по-малко от 300 избиратели, гласуването ще бъде с хартиени бюлетини.
7 ще са подвижните секции за хора с увреждания в областта, както и 9 секции в болници и домове за възрастни хора, като никоя от общините в областта не е поискала разкриването на ковид секция за гласуване в болница.
Общата бройка на гласоподавателите в Пловдив област е 292 815 души.