В редиците на Общински съвет Асеновград влиза ново лице. Тя е от листата на БСП за България и ще заеме мястото на съветника Енко Найденов, който стана депутат в 45-то народно събрание.

Енко Найденов

33-годишната Ана Иванова, която на местните избори през 2019 г. бе кандидат общински съветник под номер 9 в листата на БСП, по всяка вероятност ще седне на съветническото място на адвокатът Енко Найденов, който от вчера официално е народен представител.

Ана Иванова е родена на 17 юни 1988 г.. Със средно образование е, специалност „Оператор на хляб и хлебни изделия“. Завършила е ПГ по ХВТ „Св. Димитрий Солунски“. Работи като аниматор-екскурзовод в ОП „Туризъм“ – Асеновград. Семейна, с две деца.

Общинската избирателна комисия прекрати правомощията на ЕНко Найденов като общински съветник и назначи още вчера Ана Иванова. От днес тече 7-дневния срок, в който тя може и да се откаже да стане общински съветник. Ако Иванова се откаже, след нея вероятно ще влезне следващият по ред в листата – Иванка Авкова.

И тъй като  седемдневният срок изтича на 22-ри април (следващият четвъртък), чисто технически Ана Иванова няма как да положи клетва като съветник по време на априлското заседание на ОбС, което ще е ден преди това, на 21-ви. Затова в случай, че Ана Иванова реши да стане съветник, ще положи клетва като такъв през май. Дали това ще стане, предстои да разберем.

Снимка: FB/Ана Иванова