Антоанет се казва първото бебе, родено през новата година в асеновградската МБАЛ. То дойде на бял свят точно в 7,30 ч. на 1 януари.

 В празничния първи ден на 2017-та г. дежурен в родилно отделение на асеновградската болница е д-р Антоанет Топчиян. В нейните ръце проплаква и малката, кръстена на нея Антоанет. Тя тежи точно 2 кг и 700 грама. 

Като цяло в цялата страна се отчита спад в раждаемостта за миналата година, а за нашата болница промените са много незначителни, казва д-р Топчиян. 378 бебета са проплакали за 2016 –та година, от които по-големият брой са момчета – около 207 на брой спрямо 170 момичета.

Заради грипната епидемия, обявена в областта и спрените свиждания в болницата, не успяхме да снимаме новородената госпожица и майка й. Пожелавам на майката и цялото й семейство много здраве и радост, казва развълнувана д-р Топчиян, с чиято помощ, както и на екипа й се роди малката Антоанет. 

На всички бъдещи майки, които се очаква да родят своите рожби през новата 2017-та г. пожелаваме здраве, отговорно майчинство, редовно посещение в женските консултации, едно добро сътрудничество и партньорство и да си пожелаем още по-големи успехи през новата година, пожела д-р Топчиян.