МБАЛ- Асеновград е една от следващите болници, която ще получи кувьоз за недоносени бебета като дарение от благотворителната кампания „Капачки за бъдеще”.Това съобщиха дни преди Националния празник на благотворителността, който се отбелязва на 19 октомври, организаторите на кампанията.
Тази година Община Асеновград стана част от инициативата като постави първото в града сърце за капачки в градския парк до паметника на цар Иван Асен II. През март „затуптя” второ сърце, което се инсталира до бившия „Детмаг” на ул. „Цар Иван Асен II”, а преди две седмици и трето сърце започна да събира капачки в кв. Долни Воден. Във всички тях асеновградчани имат възможността да изхвърлят употребените и ненужни пластмасови капачки и по този начин допринесоха за новата придобивка в общинската болница, която ще помага за в бъдеще на родените преждевременно бебета. За пореден път асеновградчани доказаха, че общите усилия водят до по-добри резултати.
В момента МБАЛ- Асеновград разполага с един кувьоз, закупен преди близо 20 години, и три неизползваеми от 1975 г. и 1981 г. С новия апарат заведението ще предлага по-добри грижи за недоносените бебета.