Въпреки някои промени и ограничения дългоочакваният за много момиченца от Асеновград празник Калиница тази година ще се състои. Това обяви архиерейският наместник отец Йордан.

Поради ограниченията, имаме общо решение с Общината празникът да бъде отбелязан в парка до паметника на цар Иван Асен II в 10 часа. За участие малките булки ще получат специални грамоти и подаръци. Децата са в трепетно очакване на събитието от дълго време и ние сме длъжни да уважим тяхното желание. Те са нашето бъдеще и нашата радост, децата са най-голямо награда за всяко семейство, затова ще ги зарадваме, каза отец Йордан.

От общинска администрация съобщиха, че празникът ще се проведе при строго спазване на противоепидемичните мерки, но в понеделник ще стане ясно каква ще е пълната програма.

Непосредствено след отбелязването на празника Калиница точно на Еньовден ще се състои и освещаването на поставеният наскоро кръст при параклиса „Св. Йоан Предтеча”, познат на гражданите като „Св. Ян”. Припомняме, че инициативата за поставянето на кръста е на асеновградчанина Аспарух Атанасов, който за да реализира идеята получава подкрепа от много свои приятели.