На 27-ми август Йорданка Вълчева, която всички наричат баба Данче, празнува своя 100-годишен юбилей. По-голямата част от живота си тя е прекарала в с. Орешец. Към момента живее със семейството си в Крумово. По повод рождения й ден, столетницата получи подаръци от Община Асеновград. По традиция всички жители на общината, навършвайки 100 години, се удостояват с плакет, букет цветя и финансова подкрепа. И за Йорданка бе предвиден същият жест. Подаръците бяха връчени още вчера на нейни близки от зам.-кмета по хуманитарни дейности инж. Петър Петров. Синът на възрастната дама сподели, че тя се е зарадвала искрено от специалното внимание към нея и съответно очаква с нетърпение подаръците.

Какво още научихме за баба Данче – тя излиза на двора всеки ден и се справя с домашните си задължения почти сама. Работила е дълги години в бившето ТКЗС. Вече не чува много добре, поради което не гледа телевизия, но пък проявява любопитство към съвременните събития и иска да й разказват какво се случва по света.

„От свое име и от името на кмета на общината доктор Христо Грудев, заместник-кметът пожела на баба Данче да е още дълги години здрава и да се радва на любовта и грижите от своите близки хора“, посочиха от Община Асеновград.