Една от пешеходните пътеки в Асеновград, край която не липсват инциденти, е тази намираща се на бул. „България“, малко преди кръстовището за кв. „Запад“. Само преди няколко дни тук бе блъснат човек и този въпрос бе повдигнат на последното заседание на Общински съвет – Асеновград от Нуретин Тасим. Той предложи край проблемния участък да бъде поставен пешеходен светофар или неравност – познатият „легнал полицай“.

Пътят в този участък е изключително натоварен, част от шофьорите карат и доста бързо. В посока влизане към града вече има изградена неравност, с цел колите да намалят скоростта, но в другата посока такъв няма. Понякога се налага пешеходците да чакат дълго време, докато шофьорите спрат, не са редки случаите когато дори пресичайки деца, водачите решават да преминат на сантиметри пред тях, вместо да ги изчакат.
За.-кметът на Асеновград Стоян Димитров уточни, че въпросната пешеходна пътека се намира на републикански път и тя е изградена в съответствие с генералния план за организация на движението, съгласуван с АПИ и пътна полиция, като допълни че граждани са удостоверили своето желание и в платното в посока Пловдив да се направи „легнал полицай“ и в момента се правят постъпки за това.
Димитров посочи още, че на този етап пешеходната пътека е обозначена със съответните знаци, осветена е и има допълнителна светлинна сигнализация с т.нар. „бягащ пешеходец“. Всъщност на това място има 4 такива съоръжения, като само едно от тях работеше при нашата проверка. Не трябва обаче да забравяме, че знаците са предупреждение и указание за шофьорите, но това, дали те ще се спазват, зависи от самите водачи на пътя.