Дъждоприемната шахта в близост до Районна служба „Пожарна безопасност и защита на населението“ – Асеновград е проблемна от дълго време. При почти всеки дъжд се образува огромна локва на пешеходната пътека, през която преминават множество пешеходци ежедневно. През учебно време това е основното място, където пресичат учениците от СУ „Св. Княз Борис I“, за да стигнат до учебното заведение. Така че когато „зебрата“ се наводни, пресичането на пътното платно става особено опасно – децата се опитват да заобиколят локвата и преминават на отсрещния тротоар, създавайки рискована за тяхното здраве ситуация, която може да доведе до пътно произшествие. Неведнъж сме Ви показвали как изглежда въпросната пешеходна пътека след дъжд.

Няколко пъти сме забелязвали, че шахтата се почиства, в участъка се работи, но без съществен резултат и в дъждовно време ситуацията се повтаря. Сега, от няколко дни, тук се извършват ремонтни дейности – по-конкретно участъкът пред пътеката и прилежащата улица е разкопан, като се поставя линеен отводнител.

От Община Асеновград заявиха, че специализирани екипи вече са извършили подобни действия и в други проблемни точки в града. Дали, след като работата тук приключи, участъкът вече няма да остава под вода при всеки дъжд, явно ще разберем при предстоющите есенни дъждове.