Според информация на Регионално управление на образованието – Пловдив, за 38 учебни заведения на територията на областта се обявява конкурс за заемане на длъжността „директор“. Част от тях се намират в Асеновград, по-точно – 4. В ОУ „Петко Каравелов“ настоящият директор е временно изпълняващ длъжността и съответно тук трябва да се проведе конкурс, за да може на него да се явят всички кандидати, които искат да заемат този пост в учебното заведение. Останалите три асеновградски учебни заведения се разделят със своите директори, тъй като те се пенсионират, научи ТВ САТ КОМ. Едно от тях е ОУ „Отец Паисий“ с директор Гергана Христозова. Друго е училището в кв. „Долни Воден“ – ОУ „Панайот Волов“, където през 2020 г. Донка Георгиева зае постът директор. СУ „Св. княз Борис I“ също ще се раздели със своя обичан директор Петър Шиков. Тази година, навръх 24-ти май, когато бяха отличени работещите в сферата на образованието в Асеновград, Шиков бе удостоен с наградата „Директор на годината“. Тогава лично кметът Христо Грудев връчи отличието и отправи поздравление към директора. През годините Шиков е работил като директор на училището в с. Конуш, на ОУ „Христо Ботев“ в Асеновград и явно ще завърши своята професионална кариера в СУ „Св. княз Борис I“.
Иначе още за още едно училище в асеновградска община се търси директор – това е ОУ „Проф. д-р Асен Златаров“ в с. Боянци.

Изискванията за бъдещите директори са доста, едно от тях е те да имат не по-малко от 5 години учителски стаж. Самият конкурс се провежда в два етапа:
– писмен изпит, който включва решаване на тест и решаване на казуси;
– защита на концепция за стратегическо управление на институцията.
Приемът на документи изтича на 8-ми август.