Това, че по-голямата част от работата по проекта за обновяване на центъра на Асеновград, е приключила, проличава най-вече, ако се качим по-нависоко. Така може да се види най-ясно, че второто и третото ниво, или участъкът пред входа на Общината и до Градската библиотека, вече са напълно обновени и тук остават съвсем малко довършителни дейности, като озеленяването на района.

На първото ниво в момента работният процес е най-интензивен. В петък бе поставен часовникът, който се намира на централно място – там, където преди това бе фонтанът.

Довършителните работи и снимки от обновленията на площада обаче отново породиха дискусии сред асеновградчани в социалните мрежи, най-вече сред такива, които не одобряват как се изпълнява проектът. Запитани от нас граждани и гости на града, преминаващи през площада днес, бяха на разнопосочни мнения – според някои в крайна сметка след ремонта площадът ще изглежда добре, според други – растителността е изключително малко, а на тях им се иска да има повече дървета и места за отдих.

В действителност от градската управа заявиха, че озеленяването на центъра няма да е никак малко. Планирани са доста градинки с дървета и пейки – най-вече по протежението на площада пред бившия търговски център, в кръга, образуван около новопоставения часовник, както и в посока полицията. Все още, разбира се, крайният резултат тук не се вижда, надяваме се, че той ще бъде такъв, че асеновградчани и посетителите от други градове, да се чувстват добре, преминавайки през центъра на града.