На 8-ми и 9-вети юни ще се проведе поход, който набира все повече популярност, както в Асеновград и региона, така и в цялата страна. „Асеновградски върхове и пътеки” събира в себе си красотата на Родопа планина, предоставяйки възможност пред туристите да се докоснат максимално близо до нея. Интересът към този поход, около месец преди неговото провеждане, постоянно нараства, увери един от организаторите, Благовест Динков. Той заяви, че записалите се за участие вече наброяват 100 души и прикани всеки, който смята да се включи в мероприятието, да се запише предварително, тъй като по този начин ще може да се направи по-добра организация.
Важно е да се отбележи, че няма такса за участие. Всички услуги, транспорт и водачи са безплатни. Хората обаче все пак трябва да са наясно какво ще им е необходимо, участвайки в похода – разбира се, това включва вода, както и пакети със суха храна и заредени телефони. Динков уточни, че участниците могат да се включат и само в първия от двата дни на похода.
При неблагоприятни метеорологични условия организаторите си запазват правото да променят датата на похода. Те обаче се надяват, че времето ще е благосклонно и „Асеновградски върхове и пътеки” ще се осъществи така, както е планиран.