Мачовете за 12-годишните от БК „Асеновец 2005“, част от трите обединени зони Витоша, Рила и Родопи, приключиха. Равносметката за асеновградския отбор от всички изиграни срещи е 8 победи и само една загуба от отбора на Левски, като от клуба се надяват, че скоро ще имат възможност за реванш.

При мъжете вече е ясно, че те се класират на 8-мо място, както миналата година.
Тепърва ще се решава дали Асеновец ще има мъжки отбор за следващия сезон, най-вече от гледна точка на възможността за финансирането му. Колкото до цялостното представяне на отборите от клуба, треньорът и президент на БК „Асеновец 2005“ Диян Гочев отбеляза, че дългата липса на място за тренировки и провеждане на домакински мачове, заради ремонта на спортната зала, определено се отрази негативно на всеки един от тях.

Колкото до останалите възрасти – за тях все още предстоят доста мачове. Тази събота в зала „Асеновец“ 16-годишните ще посрещнат Локомотив (София). С тази възраст ще се играят и мачове с Левски, Гоце Делчев и Септември. При 14-годишните ще се играе т.нар. „Б“ – финал. Какво означава той и още подробности, свързани с предстоящите срещи на отборите от асеновградския баскетболен клуб, гледайте тази вечер в новинарската ни емисия.