Отворен турнир по таекуон-до за всички възрасти в дисциплините „Форма“ и „Спаринг“ се проведе през изминалата събота в Нови Сад, Сърбия. Общо в състезанието участваха отбори от 11 държави от Европа и над 500 състезатели. Спортен клуб „Асеновец таекуон-до клуб” се състезава с 11 свои представители, които бяха водени от помощник-треньорите Милко Якубов и Катерина Бейчева. „В повечето категории имаше силна конкуренция от по 18-20 състезатели. Нашите спортисти премериха сили в своите категории, като част от тях успяха да вземат медали и в двете дисциплини“, заявиха от асеновградския клуб. Самото класиране за асеновградските таекуондисти е следното:
Виктория Атанасова взе сребърен медал на „Форма“, девойки старша възраст до I дан.; тя застана на второ място и на „Спаринг“ при девойките ст. възраст в кат. 58 кг, а на „Спаринг“, жени в кат. 57кг. грабна бронза;
Гювен Исмаилов се окичи със сребро на „Форма“ и с бронз на „Спаринг“ при юношите младша възраст, 3-то място има и на „Спаринг“ –а при юношите старша възраст;
Сенем Мюмюн спечели две трети места – на „Форма“ и на „Спаринг“ при девойките старша възраст;
Борис Примов също донесе два бронзови медала – на „Форма“, деца, 11-13 г., и на „Спаринг“ при децата, +60 кг.
Бронз завоюва и Георги Георгиев на „Спаринг“, 50кг., при юношите младша възраст;
А Катерина Бейчева, която бе, както в ролята на треньор, така и на състезател, стана втора на „Спаринг“, жени, кат. +77 кг.
„Това беше контролно състезание в подготовката на състезателите и те успяха да надградят своите познания и опит. Сега продължаваме с тренировките, а следващото контролно състезание е в края на месец ноември“, допълниха за ТВ САТ КОМ от „Асеновец таекуон-до клуб“.