7331 души са упражнили правото си на глас на територията на община Асеновград към 11:00 часа, избирателната активност е 13,92%!
Към 16 часа процентите гласували са 34.65% т.е от общо 52 653 имащи право на глас, своя избор са направили 18 238. Това сочат данните на Общинската избирателна комисия. Има няколко подадени и регистрирани в  ОИК- Асеновград жалби и сигнали за нарушения. Незаконносъобразни действия в СИК в с.Боянци от страна на кандидат за кмет на кметство.Нарушена тайната на вота на избирател с увреждане от ПСИК
Твърдения, че при взимане на отрязъка на бюлетината се вижда най-горният номер.  Неправомерни действия на представител в СИК. Предоставена бюлетина за гласуване, която е била зацапана с мастило. В едно от училищата се е наложила намесата на полиция, заради групичка от гласоподаватели, които се появили във видимо нетрезво състояние и с бутилки в ръце, по думи на свидетели. Как премина изборният ден в община Асеновград, очаквайте в емисия „ Дневник” утре по ТВ САТ КОМ в 19.30 часа.