След един наистина спиращ дъха мач, 14-годишните момичета от БК „Асеновец 2005“ успяха да запишат победа на старта на новия сезон. В първия си двубой в Елитна група „Запад“ момичетата от Асеновград гостуваха в София на „Шампион 2006“. Мачът бе доста оспорван. Заради равния резултат в края на срещата, се игра 5-минутно продължение, което гостите от Асеновец използваха максимално добре и така мачът завърши 71:78 в полза на асеновградския клуб. Ето какво написа на страницата на БК „Асеновец 2005“ треньорът и президент на клуба Диян Гочев, веднага след края на срещата:

„След изключително драматичен мач, решен в 5-минутно продължение, нашите момичета до 14 г. спечелиха срещу отбора на домакините от „Шампион“, София със 78-71 . Редовното време завърши при резултат 64-64, като изравнихме с тройка в последната секунда. Браво на всички. Никога не се предавайте !!!“

Следващият двубой за 14-годишните от „Асеновец 2005“ е на 6-ти октомври. Те посрещат в Спортна зала „Асеновец“ отбора на „Рилски спортист“.

*Снимка: БК „Асеновец 2005“