28 нови народни носии със средства от благотворителност е закупила ДГ ”Дружба” в Асеновград за сценичните изяви на своите възпитаници. За първи път част от носиите бяха облечени във вчерашния следобед на празник, посветен на бабите.
Българската народна обредност и празничност е неразделна част от работата на асеновградската детска градина „Дружба”, а за нейното пресъздаване пред публика естествено е необходим и подходящ реквизит, част от който са и костюмите. Ето защо педагогическият екип на детското заведение решава със събраните от благотворителния коледен базар през изминалата година средства да закупи нови носии.
По повод провелия се празник , на който децата за пръв път облякоха новите народни носии, директорът на детската градина Антония Русева сподели, че той е част от плана за работа с родителите на възпитателно-учебното заведение, в който се акцентира на възпитаване у подрастващите на родолюбие и на познаване на българската народна празничност.

Малките артисти показаха пред своите баби артистичните си заложби, превъплащавайки се баба, невести, мъже в хоремага, махаленски клюкарки и прочие.
На любимите си баби малките артисти, натъкмени с новите си одежди, пожелаха да са живи и здрави.
По- подробен материал от веселия детски празник очаквайте в предаването „Арт- нюанси” на 04. февруари от 11 часа.