4 буса с дрехи и текстил дариха днес асеновградчани в акцията на БЧК и Община Асеновград, която продължава и в момента. Стотици се включиха  в кампанията, която ще продължи до 17:00 ч. на открито на паркинга пред някогашната ДИП България. За времето от 12:00 до 15:00 ч. се събраха стотици чували и торби, които 4 буса едва побраха, а до крайният обявен час може и да надхвърли бройката.

С годните за употреба дрехи и текстил ще бъде създаден кризисен резерв за подпомагане от БЧК на пострадали при бедствия, аварии и кризи и ще се извършва целево даряване на дрехи на хора в нужда.

Асеновградчани пък се надяват в скоро време и в нашия град да имаме контейнери за разделно събиране на текстилни изделия, каквито има в други градове. Такъв контейнер имаше временно и днес по време на акцията.

А кампанията премина гладко, въпреки натовареността не само поради добрата организация от страна на БЧК Асеновград, но и от помощта, която оказа Община Асеновград чрез дейност „Паркинги и гаражи”, които определиха подходящ терен за инициативата и се грижеха за безпроблемното и правилно паркиране по време на акцията.