Районният съд в Асеновград призна на вчерашното си заседание подсъдимия Петър Низамов за виновен в това, че на 2 юли 2017 г. в Асеновград е извършил непристойни действия – отправяне на обиди и псувни по адрес на П. Джанаваров (оператор в БТВ), агресивно поведение и заплюване на Джанаваров, като деянието е извършено на обществено място и в присъствието на много хора, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото, поради което и на основание чл.325 ал.1 от НК, във вр. с чл. 54 ал. 1 от НК, го осъди на наказание шест месеца лишаване от свобода, както и на наказание „Обществено порицание“, което на основание чл.52 от НК, да се изпълни с публичното му обявяване, чрез поставяне на присъдата на таблото за съобщения в сградата на общината в гр. Бургас и на общината в  гр. Асеновград, за срок от 15 дни.

Съдът призна подсъдимия Петър Низамов  за виновен и в това, че на 2 юли 2017 г. в  Асеновград по хулигански подбуди е причинил на  Джанаваров лека телесна повреда, изразяваща се в разкъсно-контузна рана в дясната слепоочна област, близо до външния край на дясната вежда, довело до разстройство на здравето и го осъди на наказание четири месеца лишаване от свобода.

На основание чл. 23, ал. 1 от НК Районен съд – Асеновград наложи  на Низамов едно общо най-тежко наказание за горните две престъпления, а именно шест месеца лишаване от свобода, като на основание чл. 23 ал. 2 от НК присъедини към наложеното най-тежко наказание от шест месеца лишаване от свобода и наказанието “обществено порицание”.

На основание чл. 66 ал.1 от НК съдът отложи  изпълнението на така наложеното на Перата общо най-тежко наказание от шест месеца лишаване от свобода за срок от три години, считано от влизане на присъдата в сила.

Присъдата подлежи на обжалване и протест в 15-дневен срок пред Пловдивския окръжен съд.