До преди няколко години Центърът за подкрепа за личностно развитие се казваше Обединен детски комплекс „Васил Левски“. Той бе преименуван, но разбира се запази своя патрон, който стои гордо в парка до самия център. Кръглата годишнина от създаването на това място, където десетилетия наред асеновградчани се учат на пеене, танци и свирене на музикални инструменти, ще бъде отбелязана с различни мероприятия, представящи и различните дейности тук.

Програмата по повод юбилея стартира тази събота. На изкуствения терен на стадион „Шипка“ ще се проведе детски футболен празник с участието на децата от детските градини, които тренират футбол, благодарение на центъра. Следващото мероприятие от празничната програма е планирано за 26-ти май. Пред клуба по шахмат на ул. „Цар Иван Aсен II” ще има шахматен детски турнир. На празника на града, на 28-ми май, ще има изложение на авиомодели в градинката при паметника на Левски. През юни месец, на 6-ти, отново пред паметника, групата по народно пеене ще представи свои изпълнения. А кулминацията от празничната програма на центъра ще бъде концерт-спектакъл „Живи корени“, който ще бъде изнесен на сцената на централния площад.

Трябва да добавим, че всички дейности в центъра се предоставят напълно безплатно. Дори участията в конкурси и състезания не се заплащат от родителите. Това е така, тъй като центърът е извънучилищно педагогическо учреждение в сферата на образованието.

Ето и цялата юбилейна програма на Центъра за подкрепа за личностно развитие „Васил Левски“:

20.05. – 10:00 ч. – Детски футболен празник (Стадион „Шипка“, изкуствен терен)

26.05. – 17:00 ч. – Шахматен детски турнир (клуб по шахмат, ул. „Цар Иван Асен II)

28.05. – 10:00 ч. – Демонстрация и изложение на авиомодели (градинката при паметника на Васил Левски)

6.06. – 19:00 ч. – Годишна продукция на групата по народно пеене (градинката при паметника на Васил Левски)

17.06. – 19:00 ч. – Юбилеен концерт спектакъл „Живи корени“ (сцената на площада)

Подробности около честването може да научите тази вечерв новинарската ни емисия!