Световно първенство по кану-каяк за ветерани се проведе на Гребната база в Пловдив. Гордостта на Асеновград – 74-годишният Асен Чойков, се представи повече от достойно, като завоюва сребърен и бронзов медал. Чойков стана втори на 200 м. и трети на 500 м. при ветераните 70+.

Още след първото отличие от Спортен клуб по кану-каяк „Асеновец“ написаха на своята страница във Фейсбук: „Асен Чойков е бронзов медалист на едноместен каяк!!!
На цели 74 години той не спира да тренира и има амбицията на 17 годишен младеж!
Поздравления бат Асене, цял Асеновград, цяла България се гордее с теб!“

Утре, 15-ти юли, на гребния канал в Пловдив ще се проведе официална пресконференция преди Световното първенство по кану-каяк за младежи до 23 г., юноши и девойки, което ще се проведе между 17-ти и 21-ви юли. В нея ще участват Николай Бухалов – заместник-кмет на Пловдив „Спорт и младежки дейности“ и двукратен олимпийски шампион, Милко Казанов – старши-треньор на националните отбори на България по кану-каяк, Евелина Петрова – изпълнителен директор на Българската федерация по кану-каяк. Официалното откриване на Световното първенство по кану-каяк за младежи до 23 г., юноши и девойки ще е на 16-ти юли от 18 часа на Гребната база. Състезанията започват ден по-късно.