Едно съоръжение, построено преди около 50 години в Асеновград, бе премахнато днес. Коминът, извисяващ се на 90 метра, в бившата консервна фабрика „Бригада” бе съборен малко преди 3 часа следобед.

Поради мерки за сигурност районът бе отцепен, на място имаше и полицейско присъствие. Сега от стоманобетонния комин останаха само отломки, които веднага след контролирания взрив се обливаха с вода. Минути преди събарянето, а и по време на него, звуча сирена. Живеещите в района бяха предупредени за взривните работи и чрез бележки. Бе помолено да няма струпване на хора, както и да не се паркират коли в близост до мястото на взрива. А той самият бе извършен от специалисти в тази област с минимално количество взривно вещество, съгласно утвърден проект и при спазване на всички изисквания.

Стана ясно, че се планира тук да се появи нов жилищен квартал. След като през вчерашния ден се заговори за разрушаването на емблематичното за Асеновград съоръжение и новото застрояване, в социалните мрежи се породиха различни дискусии. По-голямата част от хората изказаха своето недоволство относно събарянето, а масово се споделяха снимки на самия комин. Сега той остава част от миналото на Асеновград и хората с носталгия могат да си спомнят времето, когато както коминът, така и комбинатът, са функционирали.