Сигналът за възникнал пожар на улица ”Княз Борис I ” в Асеновград е подаден в 11.55 часа днес. Два екипа от местната пожарна служба се отправят към адреса. Вероятната причина за запалване на огъня е запалена цигара, с която собственикът на апартамента вероятно е заспал в леглото, обясни за ТВ САТ КОМ , началник на Районна служба „Пожарна безопасност и защита на населението” в Асеновград. Бързата реакция на огнеборците успяват да ограничат щетите само в стаята, където пожарът е възникнал. На живеещият в апартамента мъж е предложено да бъде закаран с линейка в местното спешно отделение за преглед, защото се е надишал с дим, но той е отказал. След преглед от спешните медици е оставен за домашно лечение, разбрахме още от гл.исп. Бришимов.
Незагасена цигара, изхвърлена от движещ се автомобил, е вероятната причина и за възникналия преди месец пожар в разсадника на горското стопанство в Асеновград, намиращ се в близост до градското сметище.
Човешка небрежност и безотговорност е в основата на възникването на голяма част от пожарите. Такъв е и случая с пожара от преди дни, който изпели около 100 декара пасища и ливади до параклис „ Свети Спас” край асеновградското село Добростан. Изгоря и 2 декара иглолистна гора на общинска територия. Причината за възникване на огъня е незагасено огнище, което са използвали туристи, почиващи на палатка на въпросното мястото, обясни още гл. исп. Бришимов.
В тази връзка началникът на РСПБЗН в Асеновград за пореден път отправя призив да бъдем по-отговорни и да спазваме правилата за противопожарна безопасност.

Снимка: Интернет