Пет контролни срещи е планирано да изиграят футболистите от Асеновград преди да стартира новият сезон. Четирите от тях вече преминаха, след като вчера на стадион „Шипка“ ФК „Асеновец“ посрещна Марица (Пловдив). Домакините стояха добре на терена и още в първата част успяха да отбележат две попадения, които обаче върнаха и пловдивчани. Така отборите се разделиха на почивката при резултат 2:2.

На 6-ти юли Асеновец игра със Секирово и загуби с 0:4. Седмица по-късно бе контролата с Родопа (Смолян), която завърши 2:4. На 20-ти юли асеновградският тим излезе в приятелска среща със Саяна. Гостите от Хасково се наложиха с 0:2. Снощи обаче асеновградчани показаха, че имат сили да преодолеят нелеки съперници като Марица. Още в началото на втората част Славчо Шоколаров, който се разписа за 2:1 и през първото полувреме, изпълни перфектно отсъдена от съдията дузпа и резултатът стана 3:2. Така и завърши приятелската среща. Преди десетина дни футболистите от набор 2009 на ФК „Асеновец“ също изиграха приятелски мач с Марица. Контролата завърши 4:4. Виктор Митов направи хетттрик за асеновградчани, гол отбеляза и Дейвид Солаков.

На 27-ми юли е последната контрола за мъжкия отбор на Асеновец. Тя ще е със Спартак (Пловдив). И на 3-ти август вече стартира новият сезон. В първия си мач в Югоизточна трета лига отборът на Асеновград ще гостува на Розова долина (Казанлък), а на 10-ти август ще е първото домакинство – на стадион „Шипка“ със Загорец (Нова Загора).