Невероятен успех за СК Хамон на Европейското първенство във Вроцлав /Полша/. С тези думи треньорът на асеновградския клуб Петко Чирпанлиев съобщи новината за завоюваната от Веселина Чирпанлиева вицеевропейска титла в дисциплината ката. Успехът на Веси дойде след 5 изиграни срещи. По пътя си към финала тя успя да победи миналогодишната европейска шампионка във възрастовата група до 18 години. Другата състезателка на асеновградския клуб – Атанаска Андонова, се представи също достойно, като в предварителния кръг отстрани състезателка от Гърция. Но във втория кръг, за съжаление, загуби от представителка на Литва с 3 на 2 гласа. Българските бойци завоюваха общо 8 медала в първия ден от Европейското първенство!

17-тата европейска титла на Валери Димитров също е един от най-големите поводи за гордост за българските представители на Европейското първенство. Той завоюва титлата на Стария континент в категория до 85 кг.

Каратеките на България показаха какво е български дух и това, че сме водеща нация в Шинкиокушин карате, коментира още треньорът Петко Чирпанлиев. Ето и класирането на българския национален отбор:

ЕП 2018 юноши и девойки, мъже и жени

Валери Димитров – европейски шампион

Иванка Делева 2 място, кат. до 65 кг.
Веселина Чирпанлиева 2 място ката.
Борислав Байчев 2 място, кат. +80 кг.
Ноел Николов 2 място, кат. 80 кг.
Каан Шюкри 2 място кат 70 кг.
Никол Харизанова 3 място, кат.60 кг.
Теодора Касабова, 3 място кат. 65 кг.
Сияна Стратиева 3 място 55 кг.
Цветан Урумов 3 място, кат.70 кг.