Първото бебе за 2020-та година, родено в асеновградската болница, е истинска госпожица с фини мерки – тя тежи малко над 2, 600 кг. и е висока 47 см. Снежана е родена нормално, проплакала за първи път 12 минути след полунощ днес. Тя има сестричка, две години по-голяма от нея. Майката Шерифе е на 18 години и сподели с нас щастието си от това, че и второто й дете се е родило живо и здраво.

И през изминалата година първото бебе в Асеновград бе момиченце – то се роди на 4-ти януари 2019 г. Последното бебе за изминалата година тук пък е родено около 13:30 ч. на 31-ви декември. Съвсем за малко Александър, който, като истински мъж тежи почти цял килограм повече от малката Снежана, щеше да се появи през 2020-та. Той обаче явно е решил, че неговата година е 2019-та, а майка му сподели, че и терминът й е бил точно на последния ден от декември.

Така към момента в МБАЛ – Асеновград вече има 3 бебчета, второто за годината е родено днес, а при престоя ни в лечебното заведение научихме, че и още едно е на път.

294 са родените през 2019-та година бебета в асеновградската болница. Макар и в малка степен се запазва тенденцията за спад в раждаемостта – през 2018-та новородените в Асеновград бяха 301.